Menú de navegació

 
Ets a:

Notícies

 

Notícia

L’Ajuntament de Viladecans recull el premi del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics 2017 a projecte europeu més innovador per la seva participació al projecte IMAILE

Divendres, 24 de febrer
L’Ajuntament de Viladecans ha recollit aquesta setmana el premi a projecte europeu més innovador del Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics 2017, organitzat a Madrid els passats 22 i 23 de febrer. En la present 7ª edició del Congrés s’han entregat premis a catorze categories i tres premis especials als projectes més destacats que s’han impulsat des de les Administracions Públiques.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Viladecans ha presentat la seva candidatura al pel projecte IMAILE  (Innovative Methods for Award procedures in ICT Learning Europe). L’IMAILE, co-finançat per la CE dins del 7è programa marc, té com a objectiu millorar el rendiment dels alumnes en les denominades assignatures STEM (més concretament en Biologia, Matemàtiques, Física i Química) i es gestiona conjuntament amb socis d’altres territoris europeus, com ara la ciutat sueca de Halmstad, el municipi finlandès de Konnevesi i la  regió alemanya de Saxonia - Anhalt. 

La ciutat de Viladecans és pionera a nivell català i espanyol en formar part d’un projecte europeu d’innovació educativa que aposta per proveir als alumnes de primària i secundària d’un Entorn Personal d’Aprenentatge a mida, que doni resposta a les noves necessitats educatives en l’àmbit de les assignatures STEM. Aquests entorns personals d’Aprenentatge, de base principalment tecnològica, han de permetre l’adaptació al ritme d’aprenentatge de cada alumne per a poder millorar el seu rendiment educatiu. A més, també es tracta del primer procés de compra pública pre-comercial en l’àmbit de l’educació i l’aprenentatge potenciat per la tecnologia a la UE. 

L'esforç que fa el consistori a la UE per a situar-se al capdavant de la innovació educativa s’ha reconegut en aquest certamen, i d’un total de 61 projectes presentats, Viladecans s’ha endut el primer premi la categoria de projecte europeu més innovador. El projecte IMAILE presentat per Viladecans també ha quedat finalista en la Categoria de Compra Pública Innovadora, juntament amb el Gobierno de Aragón.