Menú de navegació

Submenú lateral

Contactar amb l'Ajuntament de Viladecans
Ajuntament de Viladecans
Jaume Abril, 2
tel. 93 635 18 00
 

Xarxa de Ciutats Refugi

 

Viladecans s'adhereix a la Xarxa de Ciutats Refugi

L'Ajuntament de Viladecans s'ha ofert a formar part de la Xarxa de Ciutats Refugi i crearà una Taula de Suport als Refugiats per poder prestar ajuda, suport o acollida a les persones desplaçades per ajudar a pal·liar la tragèdia que viuen milers de persones que fugen de la guerra i conflictes armats de l'Orient mitjà, fonamentalment de Síria.

D'aquesta manera, Viladecans comparteix la iniciativa de crear una xarxa de ciutats d'acollida i es posa a disposició de les institucions competents, ONG, societat civil, entitats i d’altres ajuntaments per cercar solucions conjuntes a aquesta crisi humanitària. 

El conflicte a Síria es va iniciar el 2011 i durant aquests anys el flux de refugiats ha anat augmentant, sobretot en els països més propers. És per això, que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va engegar una campanya d'emergència de suport a la població afectada per la Guerra Civil a Síria. D'aquest projecte es fa seguiment des de la Comissió de Pau del Fons Català de Cooperació, en la qual Viladecans forma part.

L'Ajuntament  ha contribuït en aquesta campanya amb una aportació extraordinària de 3.000 euros. La finalitat és facilitar l'acollida de la població refugiada, a més de contribuir a mitigar les dures condicions del seu èxode cap a Europa.

També col·laborem en la difusió dels tres comptes corrents del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per poder fer aportacions. Aquests són:

. Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510
. Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220
. CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Fem xarxa

L'Ajuntament mantindrà contacte i es coordinarà amb les diferents organitzacions que s'articulin per cooperar en aquesta greu crisi humanitària i convidarà a entitats solidàries que treballen a la ciutat -Viladecans Solidària, Creu Roja o Càritas- i a totes les forces polítiques del Consistori per tal de coordinar i unificar esforços a la Taula de Suport als Refugiats. 

Vols sumar-t'hi?

L'Ajuntament canalitza les propostes o peticions de la ciutadania i d'entitats que vulguin col·laborar en els dispositius d'ajuda i acollida que es puguin organitzar properament, i s'ofereix per coordinar-se amb les entitats de la ciutat.

Es convida a tothom, a títol individual o com a entitat, a sumar-s'hi. Emplena el següent formulari per fer-nos arribar les teves propostes o els recursos que tinguis disponibles, segons les teves possibilitats.

Suma-t'hi!

* camps obligatoris