Menú de navegació

 

El nou Polígon Centre

 

Activem el futur. Comença la millora del Polígon Centre

Viladecans és una ciutat amb gran potencial per atreure inversió i talent gràcies a la consolidació i creixement de noves zones econòmiques, com el Parc de Negocis o Ca n'Alemany, i a l'aposta que estem fent des de l'Ajuntament per impulsar iniciatives que generin dinamisme i diversitat econòmica.

Per la seva localització estratègica, el Polígon Centre té la capacitat d'esdevenir un punt clau d'activitat econòmica al Delta del Llobregat, especialment per la seva clara aposta industrial i perquè ha mantingut, tot i la crisi, una activitat diversificada i activa.

Dels gairebé 300 establiments industrials que té, el 70% està en actiu (una xifra superior a altres espais similars del territori metropolità i català). En el seu teixit industrial conviuen sectors de distribució (40%), producció (32%) i reparació (13%).

Per millorar la competitivitat de les seves empreses i assegurar el seu creixement, així com augmentar el potencial d'actracció de nova activitat econòmica, és important iniciar, entre tots els agents implicats, una evolució del sector que possibiliti una millora urbanística i de serveis, afavorir la màxima sostenibilitat energètica i augmentar la seva competitivitat.

L'objectiu és fer evolucionar el Polígon Centre cap a un "parc industrial urbà" 
 • amb unes infraestructures i serveis moderns,
 • uns usos i normatives adaptades a les necessitats actuals i les tendencies del mercat,
 • un entorn amable i integrat amb la ciutat i la resta de zones de negoci,
 • capaç d'atraure més inversió i augmentar el seu dinamisme econòmic (inspirant-nos en el model adoptat per la ciutat d'Amsterdam),
 • i d'arribar a l'excel·lència energètica tenint com a referència a les ciutats de Londres i Seül, amb la seva voluntat de reduir els gasos d'efecte hivernacle i d'apostar per l'energia fotovoltaica, respectivament,
 • i amb un sistema de gestió i governança que aseguri el manteniment de l’entorn i les sinergies entre les empreses.
Polígon centre

A l'octubre de 2015 vam iniciar la modificació del planejament de la zona a la qual es van presentar 76 al·legacions que seran analitzades per una comissió específica per assolir una proposta amb el màxim consens. L’objectiu és definir, amb tothom, un projecte que pugui convertir el Polígon Centre en un espai d’activitat econòmica modern i atractiu.


LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DEL POLIGON CENTRE

Es va constituir el 7 de juny de 2016 arran dos mocions aprovades al Ple Municipal de l’abril amb el suport de tots els grups polítics per promoure la participació dels interessats (empresaris i veïns) per a la revisió i millora del document de modificació presentat. La Comissió es configura com un espai per a la posada en comú d’informació, de reflexions, d’anàlisi i de propostes respecte al projecte de millora del Polígon. 

Està formada per una trentena de persones: 
 • Directius municipals i personal tècnic especialista de les àrees de Planificació Territorial i d'Empreses, Innovació i Ocupació
 • Representants de tots els grups municipals: C's, ERC, PP, GV-Cap, VSP i ICV-EUiA.
 • Empresaris i propietaris del polígon i representants de la Plataforma del Polígon Centre
 • Representants dels sindicats de treballadors: UGT i CCOO
 • Representants d'entitats, associacions i grups empresarials locals i comarcals: Club d'Empresaris de Viladecans, PIMEC, V!Líders i Cambra de Comerç.
 • Representants veïnals: AAVV Casc Antic, vivendes de l'av. Generalitat; AAVV Hospital; Federació AAVV; Coordinadora AAVV i representants dels Consells de Districte.

A la sessió constituent es va decidir impulsar tres grups de treball que es reuneixen periòdicament per tractar en profunditat diferents temes específics:
 • Mesa de Treball VILETA
 • Mesa de Treball d’Activitat Econòmica i Urbanisme
 • Mesa de treball de Mobilitat, Energia i SostenibilitatMILLOREM LES INFRAESTRUCTURES

Mentre es posa en marxa el projecte, des de l'Ajuntament abordarem de forma més immediata les deficiències en les infraestructures.

La fibra òptica municipal W!Cable ha començat a arribar al Polígon. Ja es disposa de cobertura en alguns trams de carretera de la Vila i els carrers de la Forja, Noi del Sucre i Llobatona, on les operadores de telecomunicacions ja estan oferint serveis de banda ampla ultrarràpida i treballem per estendre aquesta infraestructura tecnològica a tot el polígon.

La protecció davant inundacions, a través de la millora de les xarxes de pluvials i de sanejament, és una altra millora inclosa en el projecte que està en redacció i que s’executara el més aviat possible. 

Aquests millores requereixen d'una inversió de 2,2 milions d'euros, dels quals 1,5 milions seran aportats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona a través dels ajuts destinats a millorar els polígons industrials.

Les obres en execució del sector de Ca n'Alemany també milloraran la situació de forma substancial, atès que s'ha construït una bassa de laminació amb capacitat per a 90.000 m3 d'aigua i un canal d'entrada de la riera que contribueixi a canalitzar l'aigua cap a aquesta bassa.


Com t'agradaria mantenir-te informat de les novetats i evolució del projecte?

La millora del Polígon Centre és un projecte complex que inclou diferents fases, fites i tramitacions, tant a mig com a llarg termini. Per conèixer la seva evolució, des de l'Ajuntament volem mantenir-te informat a través del canal que prefereixis.

Digues al formulari de sota com prefereixes conèixer les novetats: presencialment?, per e-mail?, a través d'algun suport en paper?, d'alguna altra manera?.

Envía tu comentario

* camps obligatoris