Menú de navegació

 

Diumenges sense cotxes

 

Vine aquest diumenge a gaudir de l'Avinguda Generalitat sense cotxes

Com seria la C-245 sense cotxes? Si no voleu fer aquest exercici d'imaginació, diumenge ho podreu veure i gaudir en directe. Agafeu els patins i les bicicletes i feu vostre el tram entre l'ambulatori i la plaça de la Vila participant a aquesta prova pilot. 

De què es tracta?

Seguint l'exemple de ciutats com Hamburg o Rio de Janeiro que cedeixen a la ciutadania un espai on generalment hi ha cotxes, a Viladecans tallarem el trànsit de la C-245 entre la rotonda del passeig de la Marina (CAP Masfont) i la Plaça de la Vila, el primer diumenge de mes entre abril i novembre (menys agost i setembre) entre les 9 i 14 hores.

Per què ho fem?

1. La C-245 ha estat tradicionalment un dels elements que ha separat fisicament la ciutat entre el sud i el nord. Volem que ara es converteixi en una zona de convergència de la ciutadania per gaudir d'una carretera sense cotxes, on poder patinar, passejar en bicicleta, caminar, xerrar, i fer activitats diverses programades per les entitats i l'ajuntament.

2.El Pla de Mobilitat estableix que cal anar traient cotxes de l'espai public per donar-lo a la ciutadania. Per això tallarem aquest tram de carretera un cop al mes.

3. És una manera de conscienciar-nos de com seria una plaça Europa i una plaça de la Vila de vianants incloent aquest tram, que respon a projectes en estudi de la reforma de la C-245 que incorporaria carril bici i bus però retiraria els cotxes.

4. Volem que a l'espai public en general, i en aquest en particular hi hagi activitats culturals, cientifiques, esportives, comercials…

Quins dies es farà?

El 2 d'abril, el 7 de maig, el 4 de juny, el 2 de juliol, l'1 d'octubre i el 5 de novembre.

Hi haurà itinerari alternatiu?

El mateix dia està previst senyalitzar tant el tall del tram de la c-245 com l'itinerari alternatiu que pot variar segons el sentit de la marxa del vehicles. Podeu consultar el mapa amb l'itinerari alternatiu al link del final de la pàgina.

Quines activitats s'han previst?

El 2 d'abril entre les 10 i les 13 hores diverses entitats també hi participaran amb tallers i jocs de dinamització:

1. Bàsquet, amb activitats lúdiques. Ho organitza el Bàsquet Femení Viladecans.

2. Circuit d'habilitat de patinatge. Ho organitza el Club de Patinatge de Velocitat de Viladecans

3. Oca de la mobilitat gegant. Ho organitza la Fundació Sigea

4. Tallers saludables sobre la farmaciola i piràmide alimentària. Ho organitza Creu Roja